طراحی داخلی آشپزخانه اصفهان

یک ساختمان مسکونی شامل اجزاء مختلفی می باشد که هریک از این اجزا دارای اصول ابعادی و استاندارد های خاص خود می باشد که در طراحی و اجرای آن بایستی مد نظر طراحان و مجریان ساختمانی قرارگیرد.

در طراحی و اجرای یک ساختمان مسکونی ابتدا بایستی اجزاء مورد نیاز و متناسب با فضا و کاربری مورد نیاز کاربران آن را تعریف کرد و سپس بر اساس اولویت ها و اهداف نهایی پروژه به جانمایی و بررسی جزئیات بخش های محتلف آن پرداخت.

در این بخش به بررسی یکی از مهم ترین بخش های یک خانه یا واحد مسکونی یعنی آشپزخانه آن خواهیم پرداخت که امروزه علاوه بر فضایی برای انجام کار های روزمره به محلی برای گذراندن وقت و دورهمی های دوستانه تبدیل شده است.

در طراحی یک آشپزخانه پارامتر های زیادی تأثیر گذار هستند ، که در ادامه به بررسی پارامتر های مهم در طراحی آشپزخانه در اصفهان و به تبع آن به معرفی اصول در طراحی کابینت آشپزخانه خواهیم پرداخت.

یک آشپزخانه ایده آل علاوه بر دارا بودن ظاهری زیبا و آراسته  بایستی ، استاندارد های ابعادی و فضاهای مورد نیاز در یک آشپزخانه را با توجه به نیاز های کاربران آن دارا باشد . که این موارد را می توان از لزوم جریان هوا و نورگیری در یک آشپزخانه تا طراحی کف ، سقف و بدنه آشپزخانه و در مهمترین بخش ، طراحی کابینت آشپزخانه تعریف کرد .

یک طراح داخلی بایستی در طراحی آشپزخانه علاوه بر رعایت اصول طراحی به اصول و پارامتر های اجرایی آن نیز توجه خاص و ویژه ای داشته باشد تا طرح های ارائه شده به اجرای یک آشپزخانه ایده آل و به تبع آن به اجرای کابینت با کیفیت و استاندارد های مورد نظر نیز بینجامد.

در این مقاله که توسط کارشناسان گروه طراحی داخلی و معماری خانه تهیه و تنظیم شده است ، که یکی از گروه های پیش رو در زمینه طراحی کابینت در اصفهان و همچنین اجرا کابینت آشپزخانه در اصفهان می باشد و با دارا بودن کارشناسان و مجریان مجرب در زمینه اجرای کابینت آشپزخانه در اصفهان و اجرای کلیه مصنوعات چوبی در اصفهان ،سعی بر آن شده است تا شما را با اصول اولیه طراحی یک آشپزخانه ایده آل آشنا سازیم.

طراحی آشپزخانه در اصفهان

پارامتر های تأثیر گذار در دستیابی به یک  آشپزخانه ایده آل :

1-موقعیت قرار گیری آشپزخانه در پلان ساختمان و مشخص کردن فرم کلی آشپزخانه:

در طراحی آشپزخانه موقعیت قرار گیری آشپزخانه در پلان و فرم قرار گیری دیوارهای  آشپزخانه و به تبع آن کابینت آشپزخانه نقشی اساسی در مشخص کردن فرم اولیه آشپزخانه دارد که می توان به فرم هایی نظیر فرم های زیر در طراحی کابینت آشپزخانه اشاره کرد.

  • فرم موازی یا دو ردیف کابینت.
  • فرم ساده، خطی یا تک دیواره ای.
  • آشپزخانه با فرم ال(L).
  • آشپزخانه با فرم جی(G).
  • آشپزخانه با فرم یو(U).
  • آشپزخانه جزیزه.

طراحی آشپزخانه در اصفهان

2-مشخص کردن پلان تأسیساتی و محل قرار گیری اجزاء اصلی تشکیل دهنده یک آشپزخانه :

پلان تأسیساتی یا محل قرارگیری تجهیزات اصلی ازقبیل یخچال ، اجاق گاز ، فر و مایگروویو توکار ، ماشین ظرفشویی و لباسشویی ، سینک ظرف شویی ، هود ، اسپرسو و مواردی از این قبیل نقشی تعیین کننده در طراحی داخلی آشپزخانه دارد .

3- لزوم داشتن جریان هوا و تهویه ایده آل در طراحی آشپزخانه :

یک آشپزخانه ایده آل از نظر طراحی و موقعیت قرار گیری در پلان بایستی به گونه ای باشد که حتی المکان تهویه هوا به صورت طبیعی در آن صورت گیرد و هوا در آن به راحتی جریان داشته باشد .

طراحی آشپزخانه در اصفهان

4_لزوم داشتن نور پردازی ایده آل و تامین نور در آشپزخانه :

یک آشپزخانه ایده آل از نظر طراحی و موقعیت قرار گیری در پلان بایستی به گونه ای باشد که حتی المکان از نور طبیعی روز استفاده کند و در صورت لزوم جهت تامین نور در شب و یا روز بتوان از نورهای تزئینی و دکوراتیو و همچنین نورهایی با هدف تأمین روشنایی کامل فضا بهره برد .

گروه طراحی و معماری خانه  در زمینه ی اجرای کابینت در اصفهان پروژه های متعددی را انجام داده است.

5_طراحی سقف آشپزخانه :

در طراحی سقف آشپزخانه که عموما به صورت کاذب و با هدف پوشاندن بخش هایی از سقف آشپزخانه که تأسیسات از آن عبور می کند و همچنین نورپردازی آشپزخانه صورت می گیرد ، طرح ها و سبک های مختلفی وجود دارد که یکی از رایج ترین آن ها استفاده از سقف های کاذب کناف و ترکیب آن با متریال های دیگر موجود نظیر چوب ، پلکسی ، باریسول ، آسمان مجازی ، طرح های سی ان سی و… می باشد.

طراحی آشپزخانه در اصفهان طراحی آشپزخانه در اصفهان

6_طراحی کف و بدنه آشپزخانه :

  • عموما در بدنه آشپزخانه ها از انواع کاشی ها و سرامیک ها با ابعاد متفاوت استفاده می شود و از دلایل اصلی آن عدم جذب آب و انتقال رطوبت توسط سرامیک و همچنین سهولت تمیز کردن و نگهداری آن می باشد.
  • در کف آشپزخانه های امروزی هم از متریال های متفاوتی نظیر کفپوش ، پارکت ، لمینیت ، موکت ، کفپوش های یکپارچه اپکسی و سرامیک با ابعاد و طرح های مختلف استفاده می شود .

7-طراحی کابینت آشپزخانه :

در طراحی کابینت آشپزخانه قوانین و اصول زیادی حاکم می باشد که در ادامه به مواردی از آنها اشاره خواهیم کرد.

  • انتخاب سبک کابینت آشپزخانه که می تواند از سبک هایی نظیر مدرن ، مینیمال ، کلاسیک ، صنعتی ، رستیک و … پیروی کند.

طراحی آشپزخانه در اصفهان

  • انتخاب فرم کابینت و چیدمان اصلی در طراحی کابینت آشپزخانه که در بند 1 به آن اشاره شده است .
  • تامین کابینت و نیاز های کاربران متناسب با اصول ابعادی و فضاهای مورد نیاز در یک آشپزخانه ایده آل .
  • شناخت و انتخاب جنس کابینت آشپزخانه و مصالح مورد استفاده در اجرای کابینت آشپزخانه .

طراحی آشپزخانه در اصفهان

  • انتخاب رنک بندی ، بافت و ترکیب رنگی مورد نظر در طراحی کابینت آشپزخانه .

طراحی آشپزخانه در اصفهان

  • مراجعه به یک طراح داخلی مجرب و طراح کابینت آشپزخانه جهت ایجاد طرح های مناسب ، ایده آل و کاربردی مطابق با اصول فنی و ابعادی در طراحی کابینت آشپزخانه .
  • انتخاب جنس صفحه کابینت و طرح و رنگ آن که جنس هایی نظیر اچ پی ال ، سنگ های طبیعی و صفحات کورین و کوراتز می باشد .

طراحی آشپزخانه در اصفهان

  • انتخاب و بکار گیری اکسسوری های پر کاربرد و مورد نیاز در طراحی کابینت آشپزخانه
  • استفاده و بکار گیری از یراق آلات با کیفیت و آیده آل در طراحی بخش های مختلف کابینت آشپزخانه.
  • انتخاب نوع کانتر آشپزخانه و طراحی مناسب ایده آل و کاربردی آن مطابق با فضای مورد طراحی که به سبک های میز های جزیره (island) و اپن (open) قابل اجرا هستند.

طراحی آشپزخانه در اصفهان

  • در نظر گرفتن بودجه در نظر گرفته شده برای اجرای آشپزخانه مورد نظر و اطلاع از نحوه صحیح محاسبه قیمت کابینت آشپزخانه جهت ایجاد طرح هایی مطابق با بودجه پیش بینی شده .

طراحی آشپزخانه در اصفهان

8- ایجاد روابط فضایی یا مثلث کار در آشپزخانه :

در طراحی یک آشپزخانه ایده آل مسیر های رفت و آمد ، مسیر های ارتباطی و فضای مورد نیاز برای استفاده از هر وسیله نقشی مهم در افزایش کارایی آن آشپزخانه دارد . بنابراین یک آشپزخانه بایستی به گونه ای طراحی گردد که روابط فضایی و مثلث کاری مناسب بین اجاق گاز ، سینک ظرفشویی و یخچال ایجاد گردد .

9- انتخاب تجهیزات مناسب و کاربردی در طراحی آشپزخانه :

  • در یک آشپزخانه تجهیزاتی و جود دارد که جهت افزایش کارایی و سهولت در اجرای کارها بکار گرفت می شود بنابراین انتخاب مناسب این تجهیزات متناسب با نیاز های کاربران آن بر افزایش کیفیت آشپزخانه تاثیری چشم گیر دارد.
  • تجهیزاتی نظیر سینک ظرفشویی ، اجاق گاز مبله و یا صفحه ای ، فر و مایکروویو توکار ، ماشین ظرفشویی و لباسشویی ، هود ، آبچکان ، یخچال ، اکسسوری های قابل نصب در کابینت ها و مواردی از این قبیل که بایستی از نظر ابعاد ، طرح و رنگ و جنس مورد توجه قرار گیرند .

ما مفتخر هستیم که در طراحی کابینت اصفهان توانسته ایم طرح های متعدد و متنوع بیشماری را به مرحله ی اجرا در بیاوریم .

25

10- اجرای بخش های مختلف در طراحی آشپزخانه خصوصا اجرای کابینت آشپزخانه .

  • آخرین قدم در دستیابی به یک آشپزخانه ایده آل بهره گیری از مجریان مجرب در زمینه اجرای بخش های مختلف از یک آشپزخانه می باشد. از کاشی کاری و سرامیک کاری گرفته تا اجرای کناف سقف آشپزخانه و مهمترین بخش آن که اجرای کابینت آشپزخانه اصفهان می باشد .
  • در اجرای کابینت آشپزخانه استفاده از مواد و مصالح مرغوب و با کیفیت و همچنین استفاده از یراق آلات متناسب با هر بخش و با کیفیت ایده آل و بکار گیری مجریان و کابینت کاران با سابقه و ماهر نقشی اساسی در افزایش کارایی ، کیفیت و دوام کابینت اجرا شده دارد .
  • در اجرای آشپزخانه بخش های متفاوت و گسترده ای وجود دارد از قبیل اجرای سقف های کاذب کناف و کنافکاری ،اجرای کاشی و سرامیک آشپزخانه ، اجرای طرح های سقف دکوراتیو از قبیل باریسول و آسمان مجازی ، اجرای صفحات کورین و کوارتز ، اجرای رنگ و نقاشی ، اجرای نور پردازی مناسب و ایده آل و … که همه و همه در شکل گیری یک آشپزخانه ایده آل تأثیر گذار خواهد بود.

نکته بسیار مهم:

یک طراح داخلی مجرب و کار آزموده در زمینه طراحی آشپزخانه، بایستی در همه زمینه های ساختمانی اطلاعات کامل و کافی داشته باشد تا بتواند طرح هایی مطابق با متریال های روز و روش های اجرایی موجود و مرسوم و با توجیحات اقتصادی هر پروژه که در آنها اصول فنی و تخصصی در نظر گرفته شده است ایجاد کند تا در نهایت این طرح ها به اجرا و بهره بری ایده آل برسند.

یک طراح داخلی ماهر و کار آزموده علاوه بر آشنایی بر اصول حاکم در طراحی داخلی و مبانی موجود در این رشته بایستی در زمینه مواردی که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد، آشنایی کافی داشته باشد :

1- اطلاع کامل از انواع روش های اجرایی مرسوم در صنعت ساختمان و آشنایی اجمالی به جزئیات و دیتل های اجرایی در هر رشته ساختمانی .

2- آشنایی با مواد و مصالح موجود در صنعت ساختمان و متریال های روز دنیا و مشخصات فنی ، ابعادی و اجرایی هر متریال .

3- آشنایی با موقعیت و نحوه کاربرد هر مصالح و استفاده از مصالح سازگار با محیط در طراحی داخلی و خارجی هر پروژه .

4- آشنایی با قیمت مواد و مصالح مرسوم در صنعت روز ساختمان و توانایی انجام آنالیز قیمت در هر پروژه .

5- آشنایی با دستمزد های اجرای و توانایی برآورد هزینه های اجرایی در هر پروژه.

6- آشنایی با اکسسوری های موجود و به روز در صنعت دکوراسیون داخلی در همه زمینه ها از صنعت مبلمان گرفت تا صنعت برق و روشنایی ساختمان جهت تجهیز مناسب و ایده آل در هر پروژه .

7- اطلاع از سیستم های تأسیساتی و فناوری های روز دنیا از قبیل فناوری های دیجیتال و خانه های هوشمند و بهینه سازی انرژی در صنعت ساختمان .

8- …

پروژه های طراحی داخلی